Barcelona 28 de setembre de 2020
Entrevista a Diego Fernández – CEO i cofundador, MARVUT TECHNOLOGIES
Any de fundació de l’empresa: 2018 (inici del projecte) i 2020 (constitució de la societat).
Categoria: Serveis i tecnologies de la informació.
Ubicació: Barcelona.
Lloc web: www.marvut.com
¿A què es dedica Marvut?
Marvut ofereix serveis en innovació i transformació digital, en les seves diferents fases, a empreses: des de la PYME tradicional que necessita automatitzar els seus processos interns, per guanyar en eficiencia i productivitat, fins a aquelles empreses que posen processos o productes digitals i que busquen reinventar-se i innovar. per ser més competitives en l’era digital. Oferim solucions digitals en noves tecnologies, desenvolupem pròpies i connectem aquelles emergents per brindar als nostres clients la millor solució per satisfer les seves necessitats. Fortalecem així els processos d’I+D+i dels nostres clients a injectar en ells solucions per al desenvolupament de negoci amb noves tecnologies. La nostra missió és apropar a les empreses, les noves tecnologies i la innovació.
¿Com es va fer la creació de l’empresa?
Marvut és el resultat d’un esforç conjunt de més de dos anys de treball. Iniciem el desenvolupament de solucions digitals utilitzant noves tecnologies pròpies de la indústria 4.0 com la realitat augmentada i la realitat virtual per a satisfer les necessitats específiques de les empreses. Una vez allí, luego de validar el producto con algunas de ellas, ens dimos cuenta de que el problema real estaba en que implementaban pequeñas iniciativas y soluciones digitales de manera separada, pero no lograban conectarlas entre ellas de manera eficiente e integrada.
Això generava reprocesos, pèrdues en temps i diners, així com un gran impacte en l’ambient laboral per fer-se evident que la tecnologia no estava al servei de l’empresa, sinó que en moltes ocasions eren els empleats que havien d’adaptar-se o al ritme de la tecnologia implementada sense contar amb un suport en el procés d’adaptació. És sorprenent, però fins arribar a ver casos en els que el procés tradicional era més eficient que el que implementava alguna tecnologia.
Es va generar llavors la unió de l’oportunitat i la motivació: La oportunidad viene por la necesidad latente en el mercado español de mejorar la digitalización de las empresas de manera satisfactoria y, sobre todo, adaptable o de fácil implementación. La motivació viene donada per les ganes de poder aportar la nostra experiència en aquest àmbit a tots els nostres clients, en un moment en el que la tecnologia i la innovació ha pres un nou protagonisme.
¿A quin perfil de clients o dirigís? Quines necessitats necessiten cobrir?
Nosaltres dirigim a empreses tradicionals o amb processos encara tradicionals que tinguin necessitats de transformació digital. Agregam valor facilitant la innovació i la transformació digital, amb processos simples i en molts casos adaptant tecnologies existents o desenvolupant solucions digitals a mesura de cada necessitat.
Quines solucions digitals ofereixen a les empreses?
No hi ha dos problemes iguals, així que no pot haver dos solucions iguals. El nostre model de treball es basa en “identificar-proponer-ejecutar”, i sota aquesta premisa treballem junts amb diversos partners programari de primer nivell i contam amb un equip propi per al desenvolupament d’integracions, extensions o millores per a la solució final 100. % adaptada al nostre client.
A més, contam amb desenvolupaments propis que creem al nostre laboratori digital, personalitzables i complementades amb tecnologies d’experiència inmersiva (realitat aumentada, realitat virtual, etc.) per potencialitzar processos interiors, identificar oportunitats o oferir també al client experiències satisfactòries de compra úniques.
Quins resultats aconsegueixen els seus clients amb la digitalització dels seus processos? Algún cas d’èxit?
En primer lloc, guanyar en eficiència i, per tant, competitivitat i productivitat. Per un altre tipus, tenir els processos digitalitzats ens permeten també obrir les portes a un altre tipus de relacions amb clients i proveïdors. Imagina una empresa que digitalitza els seus processos de vendes, logística i magatzem: automàticament s’habiliten a tenir un comerç electrònic que pugui registrar les vendes al seu sistema i programar les sortides de magatzem.
El principal cas d’èxit en aquest àmbit és amb una empresa de transport de UK que va aconseguir duplicar el seu volum de negoci i operacions diàries amb la mateixa plantilla, així com millorar l’experiència del client amb facturació automàtica i un portal on poder veure tots els detalls. de la seva relació (contratos, factures, etc.). No podem donar més detalls per temes de confidencialitat.
En què consisteix el Business Process Outsourcing (BPO)?
El BPO o “Externalización de Procesos de Negocios” és una subcontratación de processos de negoci mitjançant proveïdors de serveis. Una de les principals avantatges d’aquest sistema és la reducció de costos fijos com els de personal o equipament, així com en la inversió en tecnologia. Permet a la seva vegada, una major flexibilitat i una capacitat de resposta major davant possibles canvis a l’entorn. Treballem amb aliats estratègics especialitzats en oferir serveis d’aprenentatge electrònic, administració de comerç electrònic i servei al client, que complementen el nostre servei per poder oferir als nostres clients solucions fàcils, àgils i integrals.
¿Com pot ajudar a les empreses la Realitat Virtual i la Realitat Augmentada?
Son tecnologies poc aprofitades fins a la data per la seva complexitat tècnica i la dificultat d’integrar-les en els negocis, però la tendència és a que estigueu més present en el nostre dia al dia, i també en els processos interns de les empreses. Alguns exemples es poden veure en sectors com a Real Estate (vender pisos amb realitat virtual), però cada vegada s’opta més per aquest tipus de solucions en campanyes de màrqueting, vendes i fidelització de clients, per exemple.