El món de la realitat virtual es segueix expandint: Metta llança les Quest 3

A l’article de la setmana passada, vam parlar sobre les Apple Vision Pro i les seves característiques, així com el que podria arribar a suposar el seu llançament al mercat. Pel que avui en referirem a la seva competència; Meta, la qual també ha anunciat les seves noves ulleres de realitat mixta, les Quest 3, com la promesa de porta l’experiència d’immersió un nou nivell. Aquestes ulleres són les successores directes de les populars Quest 2 i, per descomptat, ofereixen millores tècniques significatives.

Detalls de les Meta Quest 3: Meta ha desvelat alguns detalls sobre les Quest 3, encara que s’esperen més especificacions abans del seu llançament. Segons l’empresa, les noves ulleres seran un 40% més lleugeres que les seves predecessores i comptaran amb una pantalla d’alta resolució que es combinarà amb les òptiques pancake utilitzades a les Quest Pro. S’espera un augment significatiu en el rendiment gràcies al seu sistema en xip Qualcomm Snapdragon d’última generació que millorarà la capacitat gràfica de les ulleres.

Millores als comandaments i compatibilitat de contingut: Els comandaments que acompanyen a les Quest 3, coneguts com Touch Plus, també han experimentat millores. Amb un disseny més ergonòmic, presenten avenços en la tecnologia de seguiment i ara inclouen el sistema hàptic de les Quest Pro. S’ha eliminat l’anell extern dels comandaments, cosa que ha permès reduir la seva mida i millorar l’experiència de l’usuari. En quant a contingut, meta assegura que les Quest 3 seran compatibles amb tots els jocs i aplicacions disponibles per les Quest 2, el que proporciona una àmplia biblioteca d’opcions per als usuaris.

Data de llançament i preu: Encara que no es desconeixen amb profunditat tots els detalls, s’espera que les Quest 3 arribin al mercat aquesta tardor. Meta donarà més informació durant l’esdeveniment de Meta Connect el 27 de setembre, on es preveu que compartirà els seus plans per al futur de la realitat virtual. Les ulleres estaran disponibles en una versió amb 128 GB d’almacenatge, i també s’oferirà una opció amb major capacitat. El preu inicial serà de 499, 99 dòlars, el que suposa un augment de 100 dòlars en comparació amb les Quest 2.

L’evolució constant del món de la realitat virtual i augmentada demostra el creixent interès i les oportunitats que ofereix aquesta tecnologia. Si bé la intel·ligència artificial ha captat molta atenció durant els últims anys, la realitat virtual i augmentada continuen expandint-se i oferint noves possibilitats en diferents camps, des de l’entreteniment i els videojocs fins a l’educació i la indústria.

Així mateix, la reducció del preu de les Quest 2 pot impulsar encara més l’adopció d’aquests dispositius, ja que es tornen més assequibles per una audiència més àmplia. Això és especialment important per al futur metavers, un concepte que busca crear universos virtuals interconnectats on les persones puguin interactuar i experimentar de manera immersiva.

Ens trobem davant d’un emocionant paradigma al món de la realitat virtual i augmentada. Amb millores tècniques i una compatibilitat àmplia de contingut, aquestes ulleres prometen oferir una experiència única per als usuaris. És, per tant, que, a mesura que aquest tipus de tecnologia es va desenvolupant, estem presenciant un prestigiós futur ple de possibilitats per les empreses i els usuaris a la recerca de noves experiències digitals.

Deja un comentario